Забравена парола?

Моля, въведете Вашия e-mail и новата парола, която се генерира непосредствено след натискането на “ОК”. На e-mail-а ще получите уведомление за промяната на паролата.
Ако нещо Ви притеснява, или сте констатирали нередност, винаги можете да се свържете се с нас на тел. +359 89 665 8052.
Ще Ви помогнем, а в случай на установен проблем с готовност ще Ви обезщетим за изгубеното време.

НЕХУДОЖЕСТВЕНА Здраве и медицина Книги за здраве

Еньовче. 77 ½ билки, лечителски тайни, фолклорни обреди

Астра Луна

Друго от Астра Луна
Еньовче. 77 ½ билки, лечителски тайни, фолклорни обреди
Издател:Милениум
Година: 2018
Размер:13 х 20
Страници: 160
Корица:Мекa
Корична цена: 7.00 лв.
Купeте за:
6.30 лв.
(спестявате 10%)
Кошница
Twitter Facebook share Like

Книгата „Еньовче“ разкрива над 100 билкови рецепти

77 ½ билкиизцеляват всички болести, вярвал народът ни

В навечерието на Еньовден – 24 юни, издателство „Милениум“ поднася на читателите вълшебната книга „Еньовче. 77 ½ билки, лечителски тайни, фолклорни обреди“ от Астра Луна.

В нея ще откриете всичко, свързано снай-мистичния от българските празници и ще научите над 100 билкови рецепти, препоръчвани от известни наши лечители, билкари, знахари, с които се церят най-разпространените заболявания.
От книгата ще научите кои са точните 77 ½ билки, които се вплитат в eньовския венец, защо се берат призори и защо народът ни е вярвал, че те лекуват всички болести на света. С какви наричания трябва да ги береми от как да определим коя билка за кой човек е подходяща. Ще разберете какво е тяхното приложение при различниболести: на дихателната, храносмилателната, отделителната и кръвоносната система, на черния дроб, панкреаса и жлъчката; при оплаквания, свързани с костно-ставния и мускулния апарат; при неврологични, нервно-психични и много други болести, някои от които, считани за нелечими. Ще научите също така и за кои билки се е смятало, че предизвикват любов или водят до разлъка, че пазят от зли сили и сбъдват желания.

Еньовден е един от най-хубавите празници в народния ни календар, който по значение стои редом с Коледа, Великден и Гергьовден. За съжаление той е тачен до 40-те години на 20. век. След това традициите и ритуалите, свързани с него,изпълнени с надежди за здраве, щастие и любов, отмират, а е важно да ги помним и предаваме напред, защото те крият необятното съкровище на народната мъдрост.

В Източноправославната християнска църква на 24 юни се чества рождението на свети Йоан Кръстител. Оттам идва и името на народния празник – Еньо или Яне са кратки форми на Йоан и Иван. Първоначално празникът съвпадал с лятното слънцестоене – 21-22 юни, затова и много от обичаите са свързани с култа към слънцето.

Книгата „Еньовче“ е книга за тайните на билкарството, но и увлекателен сборник, изпълнен с магически истории –за живота на Йоан Кръстител,за борбата между Господ и дявола, за змейове и самовили. Изпъстренае споверия, ритуалии гадания, свързани с празника, които ще ви въведат в приказния свят на миналото.


© Design: Ruben Lazarev
Developed by WebCharm.eu