Забравена парола?

Моля, въведете Вашия e-mail и новата парола, която се генерира непосредствено след натискането на “ОК”. На e-mail-а ще получите уведомление за промяната на паролата.
Ако нещо Ви притеснява, или сте констатирали нередност, винаги можете да се свържете се с нас на тел. +359 89 665 8052.
Ще Ви помогнем, а в случай на установен проблем с готовност ще Ви обезщетим за изгубеното време.

ХУДОЖЕСТВЕНА Преводна проза

Карта от звезди и сол

Дженифър Зейнеб Джукхадар

Друго от Дженифър Зейнеб Джукхадар
Карта от звезди и сол
Издател:Егмонт
ISBN:9789542721871
Година: 2018
Размер:14 x 21
Страници: 272
Корица:Мекa
Корична цена: 14.90 лв.
Купeте за:
13.41 лв.
(спестявате 10%)
Кошница
Twitter Facebook share Like

„Карта от звезди и сол“ на Дженифър Зейнеб Джукхадар е история с незабравими героини, които научават, че ако слушаш собствения си глас, някои неща никога няма да бъдат изгубени..

История за две момичета, които разбират, че за да намериш дома си, понякога трябва да нарисуваш своя собствена карта.

През лятото на 2011 година Нур губи баща си в битка с рака. Това кара майка ѝ да вземе решението да напусне Ню Йорк заедно с трите си дъщери и да се върне обратно в родната Сирия. Но страната, която тя помни, вече не е същата. Тя е коренно различна. Когато снаряд унищожава къщата им и почти отнема техния живот, семейството на Нур няма друг избор, освен да предприеме бягство през седем страни в търсене на сигурност.

Повече от 800 години назад във времето шестнайсетгодишната Роя напуска родния си дом, предрешена като момче на име Рами. Тя става чирак на картографа Ал-Идриси, натоварен от Крал Руджеро със задачата да създаде карта на света. Заедно с него Роя се понася на вълнуващо пътешествие през Средния Изток и Северна Африка, където се изправя срещу жестоки митични зверове, преживява епични битки и се среща с важни личности, останали в летописите до днес.

----------------------

„Този въображаем, но много реален поглед върху войната в Сирия е задължителен.“ – Booklist

„Дебютната писателка Джукхадар грациозно балансира пясъчната, често ужасяваща истина за бедственото положение с лирична приказка, която е създала...Мъдър, жизнерадостен разказ за широк кръг читатели, особено уместен сега“ – Library Journal

„Амбициозен дебют... Джукхадар нахлува в западния читател с пълна сила в света на бежанците с чувствени образи.“ – Kirkus

© Design: Ruben Lazarev
Developed by WebCharm.eu