Забравена парола?

Моля, въведете Вашия e-mail и новата парола, която се генерира непосредствено след натискането на “ОК”. На e-mail-а ще получите уведомление за промяната на паролата.
Ако нещо Ви притеснява, или сте констатирали нередност, винаги можете да се свържете се с нас на тел. +359 89 665 8052.
Ще Ви помогнем, а в случай на установен проблем с готовност ще Ви обезщетим за изгубеното време.

ХУДОЖЕСТВЕНА Преводна проза

Проблемът с емпатията

Гавин Екстенс

Друго от Гавин Екстенс
Проблемът с емпатията
Издател:Гнездото
ISBN:9786197316131
Година: 2017
Размер:14.5 х 21
Страници: 408
Корица:Мекa
Корична цена: 16.90 лв.
Купeте за:
15.21 лв.
(спестявате 10%)
Кошница
Twitter Facebook share Like

Рано или късно всички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва да живея?

Два свята. Светът на ултрабогатите и светът на обикновените хора. Еднитепротестират в двора на катедралата „Свети Павел“, а другите ги наблюдават от върха на стъклените кули в Лондонското сити. 1 процент жонглират с политическите и финансови проблеми на света и решават съдбата наостаналите 99 процента – хората, за които остават трохите и социалнотонапрежение от световната финансова криза.

Могат ли да се срещнат тези два толкова различни свята? С провокативния и топъл глас на романа „Проблемът с емпатията“ Гавин Екстенс ни кани в тези два свята ни разказва една затрогваща и увлекателна история на живота в 21 век.

Гейбриъл Вон има всичко, което един 32-годишен мъж може да желае. Дяволски красив и неимоверно богат, мениджър на мултимилиарден хеджфонд, Гейбриълпринадлежи към онзи 1 процент, който управлява паритена света. А останалите 99 процента за него са нищожни и глупави хора.

Проправяйки си път от средната класа до най-високите етажи на финансовата върхушка в Лондон, той се превръща в арогантен, безсърдечен и циничен егоист, за коготочувствата и проблемите на другите нямат никакво значение. Между него ибаща му има емоционална пропаст, а в живота му има място единствено за12-часов работен ден, кратки срещи с луксозни проститутки и любимотому ферари.

Но един ден приказният живот на Гейбриъл е помрачен от „дребно неудобство“ – мозъчен тумор, който разбърква съставките на сложния коктейл от емоции в главата му. Млада и „невзрачна“ цигуларка се изпречвана пътя му и егоцентричният милионер се чувства странно привлечен отнейната музика. И от нея.

Какво се случва с него? Защо изведнъж започва да забелязва другите ида се вълнува от съдбата им? Ще успее ли да компенсира поне малко последствиятаот предишния си начин на живот? Възможно ли е и той да имадуша, която да се опита да откупи от жестокия и примамлив свят на парите? Твърде късно ли е да промени живота си?
Отговорът е някъде там, в сърцето на всеки човек. Защото рано или късновсички се изправяме пред въпроса: Това ли е животът, който си струва даживея?
 
„С типичното си остроумие и сърдечност Гавин Екстенс хвърля светлина върху една от най-трудните и тежки теми на нашето съвремие.” Съндей Експрес
 „Роман, който ще се запечата в съзнанието ви.” Джаспър Форд, автор
„Бях омагьосан. Не можах да я оставя, докато не затворих и последната страница.” Литературният клуб на Саймън Майо

---------------------
Младият английски писател Гавин Екстенс е автор на два предишни романа. Дебютът му, The Universe versus Alex Woods, е сред най-обсъжданите романи на 2013 г. и с него той печели няколко награди, сред които са Награда на писателската гилдия за най-добра книга и наградата „Уейвъртън”, а също е номиниран в краткия списък за наградата „Дезмънд Елиът”. Вторият му роман, The Mirror World of Melody Black, също печели одобрението и на публиката, и на критиката, и е избран за любима книга на Литературния клуб на Би Би Си Радио 2. „Проблемът с емпатията” е неговият трети роман, който излиза през 2016 г., и е първият издаден у нас.  Гавин живее в Шефилд със съпругата си, децата си и една котка.


© Design: Ruben Lazarev
Developed by WebCharm.eu