Забравена парола?

Моля, въведете Вашия e-mail и новата парола, която се генерира непосредствено след натискането на “ОК”. На e-mail-а ще получите уведомление за промяната на паролата.
Ако нещо Ви притеснява, или сте констатирали нередност, винаги можете да се свържете се с нас на тел. +359 89 665 8052.
Ще Ви помогнем, а в случай на установен проблем с готовност ще Ви обезщетим за изгубеното време.

НЕХУДОЖЕСТВЕНА Изобразителни изкуства

Ноа ноа

Пол Гоген

Друго от Пол Гоген
Ноа ноа
Издател:Сиела
ISBN:9789542826682
Година: 2018
Размер:12 х 20
Страници: 128
Корица:Твърда
Корична цена: 12.90 лв.
Купeте за:
11.61 лв.
(спестявате 10%)
Кошница
Twitter Facebook share Like
О слънчево знаме, което Океанът раздипля, триумфиращо във великолепните небеса на юга, Цвете на Островите, Истинският Рай ли си ти? Под сенките на панданите знаеш, че е хубаво да любиш, под сенките на панданите и на брега на морето.
 
Наве наве фенуа. Ноа ноа.
Райско място. Уханно място.
Обхванат от отегчение от рутината, стриктните правила и изкуствения привкус на Европа, прочутият художник Пол Гоген бяга от Париж в търсене на нов живот и ново вдъхновение сред пасторалния рай на Френска полинезия. Таити, където сутрин животът се събужда със смях, така, както и е заспал. Където удоволствието е единствената работа и самият труд се превръща в удоволствие. Мъжете пеят, а жените с танци изобразяват любовта, която канят с настъпването на нощта. Сгъстено в непрогледните дебри на гората, уханието на радост опиянява пътешественика, а несвършващото лято нашепва за вечна младост...
Поезия и проза, сън и действителност се преплитат, за да разкажат приказка за Рая. Гоген запечатва спомените си в десетки картини и една книга, посветени на мястото, което е бил заставен да напусне, но то завинаги остава негов дом.
© Design: Ruben Lazarev
Developed by WebCharm.eu